Dan slovenske hrane - vsak tretji petek v novembru

V petek, 20. novembra, smo zopet dve šolski uri namenili pravemu slovenskemu zajtrku in se “podprli” z mlekom, maslom, medom in jabolki lokalnih kmetov in sadjarjev. Poleg tega so nam mladi novinarji Radia Strgavnik, z učiteljico Meri Poklukar,  pripravili mnogo zanimivosti o tem, da smo lahko na hrano tudi alergični in kako takrat pomagati.

Ta dan smo izkoristili še za eno dejavnost. Posušena zelišča z našega šolskega vrta smo skrbno osmukali, zdrobili ter tako pripravili za nadaljnjo uporabo. Nekaj jih bomo uporabili za zeliščni čaj, nekaj pa za izdelavo dišečih vrečk, ki jih bomo v prihajajočih dneh lahko podarili.

 

Učenci novinarskega krožka (Radia Strgavnik) so nam pripravili izčrpno oddajo o hrani, na katero smo lahko alergični in prikazali, kako ravnati, če smo ob kom, ki kaže znake anafilaktičnega šoka.

Članek:

ALERGIJE