V sredo, 13. aprila, smo v Zadružnem domu v Ribnem izvedli 8. gledališki festival Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije. Organizirale smo ga tri učiteljice iz PŠ Boh. Bela in Ribno. Vendar le tega na Gorenjskem. Hkrati je potekal še na OŠ Ivana Kavčiča- PŠ Mlinše in OŠ Toneta Okrogarja- PŠ Šentlambert ter na OŠ Rovt -, PŠ Vrh Svetih Treh Kraljev. Torej na treh krajih po Sloveniji, ob istem času. To temu dogodku daje še poseben čar in je neke vrsta simbolika podružničnih šol Slovenije, da znamo in da – držimo skupaj – v dobrem in slabem (malo za šalo, malo za res).
V Ribnem se nas je zbralo lepo število nastopajočih in gledalcev. Veseli smo bili, da smo se spet srečali. Obiskali so nas Žogica Nogica iz PŠ Goriče, Sapramiška iz PŠ Trstenik, Obiskovalci z Marsa iz PŠ Boh. Bela, Čebelica, ki je iskala pomoč in celo Mala baletka iz PŠ Ribno. Predstave so si ogledali učenci OŠ Bled od 1. – 5. razreda in vsi učenci iz PŠ Bohinjska Bela ter PŠ Ribno,  ki so prav vse predstave pohvalili in obljubili, da pridejo zopet naslednje leto. Ta dogodek so si vsi gledalci tudi zaslužili, saj je bil zaključek Finžgarjeve bralne značke, kar je zelo pohvalna. Čez 300 učencev jo je uspešno zaključilo. Tako pohvala tudi vsem mladim bralcem in seveda igralcem, ki so nam, nekatere knjižne junake prav iz knjig za FBZ, tako slikovito uprizorili.
Veseli smo bili predsednika KS Ribno, gospoda Dušana Žnidaršiča, z lepimi željami in pohvalami, predsednice KD R. J. Ribno, gospe MIhaele Pesrl, ki je pohvalila predvsem interes otrok za igro in gledališče, pozdravila nas je, in pa  festival tudi vodila ena izmed organizatoric tega dogodka in vodja PŠ Ribno, gospa Meri Poklukar, ki je pohvalila tako mlade bralce kot igralce in nam zaželela lepo dopoldne ter nam voščila na snidenje naslednje leto.

Utrinki: