Komaj že čakamo na petek, 18. novembra, ko bomo zopet zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk. Ta bo prav poseben, saj praznuje svoj 10. “rojstni” dan.

Vsako leto nas vodijo in spodbujajo spodnje misli, zapisane s strani snovalcev projekta –

vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Povdarimo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.  Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Ob častitljivi obletnici pa smo se odzvali povabilu Čebelarske zveze, naj sodelujemo v skupinskem vseslovenskem zborčku, ki bo na ta dan, točno ob 10.00 pel pesem Lojzeta Slaka Čebelar. Odziv slovenskih šol in vrtcev je izjemen. Vsi na naši šoli, skupaj s harmonikarjem Iztokom Pesrlom, ki nas bo spremljal na harmoniki, že pridno vadimo. In ko se v petek srečamo, bo prav veselo in lepo. V naši družbi bo tudi čebelar Blaž Ambrožič, ki predaja znanje o čebelarstvu na naše mlade čebelarje.