Mesec december je res en čaroben, drugačen mesec, ki nas prežame z veseljem, novimi pričakovanji, upi. V šolskih klopeh se začne še pred prvim dnem. Takrat začnemo z ustvarjanjem voščilnic za organizacijo RK in naše upokojence. Sledi okraševanje šole in ideje kar švigajo po hodnikih ter stenah razredov. Zavedamo se, da moramo biti ta mesec še posebej pridni, saj nas obiščejo tudi trije dobri možje. Vsak po svoje. Miklavževo pismo nam nikoli ne uide, pa sladkosti njegove dobrote tudi ne. Seveda, pa želimo biti pripravljeni tudi na obisk naših staršev, ki nas obiščejo v začetku meseca. Za to priložnost šolski pevski zbor z zborovodkinjo Ireno Kosmač pripravi božično novoletni koncert. Po skupnem druženju smo se letos podali pustnim mislim naproti, saj smo ustvarjali že za pustno povorko, kjer bomo prikazali zanimive trenutke naše Gospe Šole, ki letos praznuje 130 let.

Letos smo zopet obiskali starostnike v Domu Janka Benedika v Radovljici, kjer nas vedno tako lepo sprejmejo in se poveselijo z nami. Ob spremljavi harmonikarja Iztoka Pesrla smo vsi skupaj zapeli nekaj znanih pesmi, prisluhnili so našemu recitalu ter prisluhnili saksofonistki Medi in mlademu harmonikarju Martinu. Kar nismo se mogli ločiti, tako da smo kar peli in peli in bilo nam je lepo. Še posebej topel občutek je, če ti kdo od varovancev reče: … o, a že greste, tako je bilo lepo z vami … Naslednji dan pa smo v Zadružnem domu v Ribnem vsi skupaj pričakali še dedka Mraza. Čas pred njegovim prihodom so nam krajšali učenci dramskega krožka, ki so premierno zaigrali igrico Kako je Pavliha kukca prodal.

Zadnji dan je bila postavljena le še pika na i decembrskemu praznovanju. Takoj zjutraj smo,v počastitev praznika samostojnosti in enotnosti, prisluhnili zanimivim in poučnim besedam učencev Radia Strgavnik z učiteljico Meri. Pridružili so se nam tudi upokojenci, ki so kdaj delali na naši šoli, g. Dušan Žnidaršič, ga. MIhaela Pesrl in g. župan Janez Fajfar. S strani KS smo prejeli lepo darilo, vsi pa so nam namenili lepe, spodbudne misli. Gospod Iztok Šorli nam je prinesel in razvil zastavo KS, ki smo jo skupaj razobesili na šoli in še … obiskal nas je sam Božiček. Lepo smo pričeli dan in ga tudi tako nadaljevali. Celo kosilo na zadnji šolski dan v tem letu je bilo posebno slavnostno.