V letošnjem šolskem letu naša šola sodeluje v mednarodnem projektu »TRIJE JEZIKI – EN ODER«.

S petjem, plesom in z igro smo se kulturno povezali učitelji in otroci treh dežel, ne ločijo nas ne različni jeziki in ne meje.

Nosilec projekta je avstrijska VS Lind ob Velden/ Ljudska šola Lipa ob Vrbi, sodelujemo pa še predstavniki osnovne šole »Santa Maria degli Angeli« iz Gemone v Italiji in OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled.

 

Osnovno šolo Bled predstavljajo učenci 5. b razreda in učenci dramskega krožka POŠ Ribno.

Projekt je kar obsežen, saj smo že posneli skupno zgoščenko z naslovom Trije jeziki − en oder, na kateri so posnete ljudske izštevanke v novih glasbenih preoblekah v slovenščini, nemščini in italijanščini. Slovenske izštevanke je uglasbil gospod Primož Kerštanj.

 

Vrhunec sodelovanja je skupna trojezična dramska uprizoritev, sestavljena iz pravljice oziroma legende posamezne dežele. Dramatizacije med seboj otroci povežejo z uglasbenimi izštevankami, na katere hkrati tudi zaplešejo.

 

Naš projekt treh dežel je premierno ugledal luč sveta v četrtek, 26. 4. 2018,  v Cap Wörth, v Vrbi v Avstriji. Sledita še dve  ponovitvi, in sicer na Bledu v Festivalni dvorani 30. maja  in v Gemoni v Italiji 4. junija.

 

Plakat_Theater_A3 (1)