23. januar se v številnih državah po svetu obeležuje kot  Mednarodni dan pisanja z roko.

V društvu Radi pišemo z roko menijo, da je pisanje z roko nekaj zelo osebnega in izraz naše samopodobe. »Pisanje z roko je izvirna človekova dejavnost. Nihče ne piše tako kot vi. Zato člani društva spodbujajo učitelje, starše, mlajše in starejše, da več pišejo z roko in s tem negujejo to lepo fino motorično spretnost,« so zapisali člani društva.

Na naši šoli so učenci Radio Strgalnik z učiteljico Meri, v smislu tega dne, pripravili pano stavkov, povedi naših učencev, njihovih staršev in tudi starih staršev, napisanih z roko. Tako, kot pravijo, se takoj opazi, da kolikor je ljudi toliko je pisav. Nekaj zapisov:

Mladi novinarji so učence naše šole, s pomočjo ankete, napisane na roko, spraševali, ali se jim zdi pisanje z roko zastarelo, nepotrebno oz. sploh ne sodi v digitalno dobo. Kar 37 anketiranih od 49 je mnenja, da je pisana beseda še kako potrebna, 8 da je delno potrebna, le 4 da ni potrebna. Vsi skupaj smo veseli podatka, da 37 anketiranih še vedno raje izbere ustno predajo sporočila iz oči v oči ali po telefonu oz. napiše sporočila z roko. Le 12 jih prisega na komuniciranje preko tipkanih sporočil s pomočjo telefonov ali računalnikov.