Na svetovni dan krvodajalstva, 14. junija, smo bili tudi na naši šoli solidarni. Dan je bil kot naročen za izvedbo teka podnebne solidarnosti. Takoj prvo šolsko uro smo se odpravili na travnato igrišče pod Ribensko goro. Najprej smo se zbrali in se spomnili, zakaj je Karitas sploh pričel s to akcijo in pozval k teku vse slovenske otroke. Do sedaj smo skupaj pretekli že 342.419,83 km. Krog solidarnosti okoli planeta Zemlje je tako s pretečenimi kilometri sklenjen že 8,5-krat.

Za to priložnost so četrtošolci, vsakemu učencu naše šole, narisali štartno številko, ki ga je prav tako s sliko in besedo spomnila na sam pomen teka. Številk smo bile deležne tudi učiteljice. Po ogrevanju se je tek lahko začel.

S ponosom in zanosom smo sodelovali in tako je vsak od nas pretekel tri kroge po 400 metrov. Na cilju je vsak prejel tri štampiljke, ki so ga verjetno še par dni spominjale na tek in njegov namen. Morda so koga spomnile na to, da je pomembno med umivanjem zob vodo zapirati, prav tako med tuširanjem; da je bolje, da vzamemo toliko hrane, kolikor mislimo, da jo bomo pojedli, da se je ne bo metalo proč; da je prav, da ugašamo luči. če prostor zapustimo in da je tudi za nas bolj zdravo, če gremo v trgovino peš ali s kolesom in avto pustimo “počivati” v garaži.

Vsi skupaj smo pretekli dobrih 63 600 metrov in tako prispevali k teku okoli Zemlje, za Zemljo, kar lep izkupiček metrov.

Galerija:http://ps-ribno.splet.arnes.si/galerija/?album=11&gallery=215