Blejski mladinski center v mesecu februarju vsako soboto od 10.00 do 14.00, za otroke od 7. do 12 leta, pripravlja Gledališko delavnico z Manco Dorrer.

Manca Dorrer je končala magisterij – smer Filmske in televizijske študije na AGRFT. Igrala je v več kot dvajsetih filmih in za vlogo Lupe v filmu Slepa pega, na Solunskem filmskem festivalu, prejela nagrado za najboljšo igralko. Leta 2021 je dobila nagrado Orion – najsvetlejša zvezda za stransko vlogo v Gajinem svetu.

Otroci bodo skupaj z njo spoznavali, kaj vse je igralčevo delo in kako ustvarjamo dramski lik. Skupaj se bodo urili v zbranosti in vadili glas. Preko učenja in igre bodo pridobili koncentracijo tudi za druga polja svojega delovanja. Ob koncu srečanj bodo uprizorili tudi kratko predstavo po motivih grških pripovedk z naslovom Nastanek sveta in bogov. Prelevili se bodo v grške boginje in bogove, kot so Zevs, Atena, Pozejdon, Hermes, Evropa in drugi.

Prijave zbirajo do 5. 2. 2022 (ko bo prvo srečanje v prostorih Ledene dvorane Bled zgoraj) na elektronskem naslovu jasmina.djordjevic@gmail.com ali na tel. 040 429 941.