Šolsko leto se ta teden zaključuje. Ko se takole ozremo nazaj, se zdi, da je šlo kar hitro. Kako hitro nam mineva šele zadnji mesec! Seveda se še vedno v šoli učimo, ponavljamo, da ne bomo preveč pozabili za naslednje šolsko leto, ob tem pa veliko raziskujemo okoli šole, na raznih dnevih dejavnosti, izletih, skratka, pestro je.

V ponedeljek, 13. junija so nas že zjutraj obiskali lutkarji in igralci iz OŠ Bled. Predstavili so se z dvema igricama. Prva je spominjala na pravljico Vžigalnik H. C. Andersena, druga pa je bila prava mala grozljivka pod naslovom Enkolsa  Vike Grobovšek. Mentorici Elizabeta in Eva sta se zelo dobro odrezali z režijo, igralci pa s svojim igralskim delom. Ponosno smo spremljali igro naših bivših učencev. Lepo smo začeli teden.

Pred dobrim mesecem smo pomagali seliti občinsko knjižnico na novo lokacijo in zdaj so nas povabili na ogled nove. Tja smo se peljali s turističnim vlakcem. Vožnja je bila zastonj, za kar se najlepše zahvaljujemo. Pred knjižnico nas je pričakala prijazna knjižničarka, ki nas je popeljala v dvorano, ki je dišala še po novem, kjer smo si ogledali film, ki je nastajal ob selitvi. Tudi sebe smo prepoznali na posnetkih. Nato smo se povzpeli v prvo nadstropje, kjer smo bili navdušeni tako nad razgledom iz knjižnice kot tudi nad ureditvijo knjižnice. Izvedeli smo, kako bomo lahko poiskali knjige, kako je nastala slika na steni, v čitalnici pa nas je knjižničarka presenetila s sladko malico. Še na teraso smo pokukali, od tam pa nazaj v šolo, s samimi lepimi vtisi. Tudi z zavedanjem, da smo pomagali pri tako veliki in uspešni zgodbi. 

Teden smo zaključili z evakuacijo šole, ker je zagorelo v kleti šole. To je bilo presenečenje! Skupaj z gasilci PGD RIbno smo ob koncu ugotovili, da smo šolo izpraznili precej urejeno, zelo hitro in smo bili uspešni. Dan smo nadaljevali s Tekom podnebne solidarnosti pod Goro. Na naši šoli veliko damo na to, da bi za seboj puščali čim manjši ogljični odtis. Pridružujemo se mnogim akcijam, ki nas opominjajo, kako prav je, da skrbimo za naš planet, kako naj poskrbimo še bolj, da bomo vsi ljudje na Zemlji živeli lahko kvalitetno.  Skupaj smo pretekli 68 700m. Čestitamo!!!