Že ves teden smo si prizadevali, da bi čim večkrat prišli v šolo peš, še posebno 22. septembra, ko je razglašen dan brez avtomobila. Veliko nas je dobilo štampiljko za “peš v šolo”.

Ta petek smo si vzeli več časa za gibanje na svežem zraku s posebnim namenom.Ker Evropski teden mobilnosti (ETM), ki med 16. in 22. septembrom povezuje na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti ter boljšo kakovost življenja, smo se odločili, da bomo v šolo pripeljali/ prinesli skiroje in rolerje, petošolci pa kolesa. Petošolci so vozili kolesarski poligon in se urili za kolesarski izpit, ostali pa smo vozili poligon s skiroji in rolerji. Bilo je zabavno in za nas še kako koristno. Policist nas je spomnil, da vsi ti športni rekviziti niso primerni za vožnjo po cestah in se z njimi lahko vozimo le po igriščih.

Kmalu smo bili prijetno utrujeni in zato smo si vzeli čas in pred šolo “pripeljali” posebno lep, pisan, mavrični vlakec. Narisali smo ga s kredami, v upanju da ga opazijo tudi vaščani, ki se se vozijo po tej ulici in da ne bo kmalu deževalo. Vlakec nas opominja na to, da je pametno uporabljati dragoceni javni promet.

Galerija: