Že osmo leto, tretji petek v novembru, tudi na naši šoli, izvedemo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ker se zavedamo, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na bližnjih kmetijah, živilskih podjetjih in zadrugah bolj sveža, okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov. Letos smo več besed namenili  pomenu čebelarstva za pridelavo kakovostne hrane. Kako pomembno je okolje in skrb zanj, vse od domačega vrtička ali sadovnjaka, do nepreglednih plantaž, kjer je žal v prednosti dobiček. Zelo nazorno nas je na to spomnila in podučila čebelarka Danijela Ambrožič.  In če bomo preudarno, pametno ravnali z okoljem, bomo lahko še dolgo uživali raznovrstno, zdravo hrano, ki je za vsak organizem tako pomembna. Na to, nas je opozorila tudi naša kuharica Jožica Šorli. Skupaj smo sestavili kar nekaj namišljenih zdravih zajtrkov in se pogovorili o tem , da se je pomembno izognit preveč sladkanim in mastnim jedem in s čim jih lahko nadomestimo.

Naši gostji sta  sodelovali v, tako rekoč, kontaktni oddaji – v živo, z zvokom in sliko – našega Radia Strgavnik. Mladi novinarji Rok, Kris, Metod in Luna z mentorico Meri Poklukar so zopet pripravili zanimivo oddajo, ki je sledila dobremu, zdravemu zajtrku. Poskrbeli smo tudi za lepe pogrinjke. Malica ta dan je bila prav tako zelo zdrava, prava vitaminska bomba, za katero so se še posebej potrudili petošolci. Za vsakega učenca naše šole so, z učiteljico Meto, pripravili sadna nabodala. Seveda pa ob 10.00 nismo pozabili na pesem Lojzeta Slaka Čebelar. Brez vodenja učiteljice Alenke, ne bi zveneli tako ubrano.

Poskrbeli smo tudi za našo šolo in ji namenili pravo aromaterapijo. Dišala je od glave do peta – po meti, melisi, timijanu, šetraju in sivki, zeliščih z našega vrta. Nadrobili smo jih, da jih bomo lahko ponudili kot čaj, dišeče vrečke ali kaj podobnega.

Prav lepo smo zaključili teden.

Galerija: