V petek, 17. 11. 2023,  smo tudi na naši šoli imeli Tradicionalni slovenski zajtrk. Osrednja tema je bila tokrat kruh, žita in žitni izdelki. Začeli smo s skupno pripravo naših učilnic, kjer smo po razredih pripravili lepe pogrinjke, okrasili mize s svečami in rožicami ter ustvarili prijetno vzdušje ob tihi glasbi. Tako smo vzpostavili prav posebno atmosfero za uživanje v tradicionalnem slovenskem zajtrku. Doživeli smo čudovito in okusno jutro, ki so nam ga zagotavljali lokalni izdelki in pridelki. 
Učenci 1. in 2. in 5. razreda so se podali v kulinarično dogodivščino, saj so sami zamesili testo ter iz njega spekli dišeče žemljice in pletenice. Ob tem so spoznavali pomen tradicionalne slovenske prehrane ter se poglobili v skrivnosti peke kruha.
Pripravili smo tudi okusno degustacijo raznolikega sadja in različnih vrst kruha, ki je zadovoljila naše brbončice.

Tradicionalni slovenski zajtrk je tako postal priložnost za ustvarjanje trajnih spominov, povezovanje in spodbujanje k skupnemu doživljanju pomembnosti zajtrka kot osnovnega obroka dneva.